Kızılcık Marmelatı
Kızılcık marmelatı, ekşi ve buruk tadıyla bilinen kızılcık meyvesinin (diğer adlarıyla ergen, kiren, tilki kirazı) şekerle kaynatılarak ezilmesi ve koyu kıvamda pişirilmesiyle elde edilen bir tür meyve konservesidir. Reçele göre daha pürüzsüz ve yoğundur.
Besin Değeri ve Etken Maddeler
Kızılcık meyvesi ve marmelatı birçok besin öğesi içerir:
Antioksidanlar (antosiyaninler, flavonoidler)
C vitamini bakımından zengin
Doğal asitler (elma, malik ve benzoik asit)
Pektin içeriği yüksek olduğu için kıvam verirken katkı maddesine gerek kalmaz.
Kızılcık Marmelatının Faydaları
1. Bağışıklık Sistemi Desteği
2. İdrar Yolu Enfeksiyonlarını Önleyici
3. Antibakteriyel ve Antiviral Etki
4. Hafıza ve Beyin Fonksiyonu
5. Sindirim ve Karaciğer Desteği
Saklama Koşulları
Serin, kuru ve güneş almayan yerde 6–12 ay dayanır.
Açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalı ve 1–2 hafta içinde tüketilmelidir.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
İçindekiler: %65 Kızılcık püresi, %35 pancar şekeri, %0,1 limon tuzu, Sitrik Asit (E330).
Glikoz şurubu içermez.
Kullanım Koşulları: Kapağı Açtıktan Sonra Buzdolabında Muhafaza Edin.
Türk Gıda Kodeksi Reçel, Jöle Marmelat ve Tatlandırılmış Kestane Püresi Tebliğine Uygun Olarak Üretilmiştir.