4500 TL ve Üzeri Alışverişlerde Kargo Bedava!
Yükleniyor...
Alt Kategoriler
Markalar
Nitelikler
Fiyat Aralıkları
-
Listeleme

Kastamonu Pastırması

Çeşitli baharatlar ve özel teknikler kullanılarak yapılan pastırma, Türk yemek kültüründe önemli bir yere sahiptir. Günümüzde farklı yörelerde değişik içeriklerde pastırma yapılsa da, orijinal hali Kastamonu Pastırması olarak bilinir. Bunu da her yerden temin etmek mümkün değildir. Erdem Sepetçioğlu Pastırma, Kastamonu’nun temiz havasında ve doğal koşullarda kurutulan tertemiz tamamen katkısız Kastamonu Pastırması’nın satışını yapan sayılı firmalardan biridir. Erdem Sepetçioğlu’nun tüketime sunduğu pastırma çeşitleri, hiçbir katkı ve koruyucu madde içermeyen tamamen doğal ürünlerdir. Tereddütsüz olarak temin edilip güvenle tüketilebilir.

Dijital dönüşümün en büyük avantajlarından biri olan online satış imkanı sayesinde firmanın web sitesi üzerinden kolayca Kastamonu Pastırma siparişi verilebilir.

Kastamonu pastırması çemensiz ya da çemenli pastırma diye iki şekilde hazırlanır. Bu sayede farklı damak zevkine sahip olanlar da, bu orijinal lezzeti deneyimleme fırsatını yakalamış olur.

Kastamonu Pastırması, yapılış sürecinden içeriğinde kullanılan baharatlara ve yapım tekniklerine kadar birçok yönüyle baştan aşağı emek gerektiren özel bir yiyecek türüdür. Ilgaz Dağı’nda doğal ortamda otlanan hayvanlardan elde edilen etlerin bazı baharatlar, çemen tohumu ve Taşköprü Sarımsağı ile harmanlanmasıyla üretilir. İki aya yakın bir süre uygun mevsim koşullarında ve doğal yöntemle kurutulan pastırma, geleneksel bir yiyecek çeşidi olarak tüketime sunulur.

Pastırma yapımı kolay olmadığı gibi belirli bir süreç ve ustalık gerektirir. Etlerin dövülüp tuzlanarak bir süre bekletilmesinden sudan geçirilip baharatlarla harmanlanmasına kadar detaylı bir süreçten oluşur. Yapımında kullanılan baharatların ve sarımsağın oranı da, yine bilgi ve deneyim işidir.
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Yükleniyor...