Siyah Sarımsak Mürdük 65G
Siyah Sarımsak Nedir ?
Siyah sarımsak topraktan siyah olarak yetişen yeni bir tür değildir. Kastamonu Taşköprü Sarımsağının fermente edilmesiyle üretilmiştir. Fermantasyon süresince sarımsak sıcak ve nemli bir ortamda 4-6 hafta kadar bekletilir. Hiç bir katkı maddesi ilâve edilmeden bu ortamda uzun süre bekleyen sarımsaksiyahlaşır ve besin içeriği zenginleşir.
Rahatsız edici kokusundan arınır.
Nasıl Kullanırım?
Hangi Yemeklerde Kullanırım ?
Günde bir kaç diş soyulmuş siyah sarımsak çiğneyerek tüketilebilir. Tatlımsı olması, ağızda ve vücutta koku yapmaması sebebiyle günlük yaşamda kullanılabilir. Tüm salata ve geleneksel yemeklerinizde de kullanabilirsiniz. Izgara etin yanında çok uyumludur.
Menşe Ülke: TÜRKİYE
Hasat yeri: TAŞKÖPRÜ