En tercih edilen 100 gr lık bu ambalajımız içerisinde 3 iri baş siyah sarımsak bulunmaktadır.
Siyah Sarımsak Nedir ?
Siyah sarımsak topraktan siyah olarak yetişmez. Yani bir tür değildir. Kastamonu Taşköprü Siyah Sarımsağı , Taşköprü’nün en kaliteli sarımsakları kullanılarak Kastamonu’daki modern üretim tesisimizde fermantasyon yöntemi ile üretilmiştir. Fermantasyon süresince sarımsak sıcak ve nemli bir ortamda 4-6 hafta kadar bekletilir. Hiç bir katkı maddesi ilave edilmeden bu ortamda uzun süre bekleyen sarımsaksiyahlaşır ve besin içeriği zenginleşir. Rahatsız edici kokusundan arınır.
Neden Siyah Sarımsak ?
Siyah sarımsak normal sarımsak içinde bulunan tüm besinlere sahiptir. Artı olarak içeriğinde bol miktarda S-Allil-sistein ( SAC )oluşur. SAC 'nin sağlığımıza etkileri ile ilgili yapılmış sayısız çalışma vardır. Sarımsağın içindeki en faydalı besin ALİSİN dir. Ancak alisin uçucu bir besindir. Siz örneğin cacık vb salat yapmak için kesip ezip veya doğrayıp bir süre bekletirseniz alisin tamamen kaybolabilir. ( Bu yüzden eskiler sarımsağı diş olarak yutmanın daha faydalı olduğunu söylerler )
Raf Ömrü Nedir ?
Hava geçirmeyen ve tekrar kapatılabilir fermuarlı paketi sayesinde raf ömrü olan 12 ay boyunca güvenle saklayabilirsiniz.
Nasıl Kullanırım ?
Günde bir kaç diş soyulmuş siyah sarımsak çiğneyerek tüketilebilir. Tatlımsı olması, ağızda ve vücutta koku yapmaması sebebiyle günlük yaşamda kullanılabilir. Tüm salata ve geleneksel yemeklerinizde de kullanabilirsiniz.
Hangi Yemeklerde Kullanırım ?
Siyah sarımsağı tüm salata ve geleneksel yemeklerinizde kullanabilirsiniz . Izgara etin yanında çok uyumludur.