Osmanlı Kahvesi 100G
Türk kahvesinin yeri, toplumumuzda adetler, gelenek ve tat bakımından başkadır. Onun toplumumuzdaki yeri bir kenara, bir de yine Osmanlı döneminden günümüze kadar gelmiş geleneksel bir kahvemiz daha var bizim. Kervansaray kahvesi olarak da bilinen Osmanlı kahvesi tadı ve yapılışı bakımından diğer kahvelerden ayrılmaktadır. Bunun sebebi, içinde çeşitli şifalı bitkileri barındırması ve Osmanlı padişahları için çeşitli karışımlar ile özel olarak hazırlanmasıdır. Bu yüzden de uzun süre bu kahve sarayın dışına çıkmamıştır. Diğer bir deyişle halkın kahvesine Türk kahvesi, Osmanlı kahvesine sarayın kahvesi denilebilir.
Farklı aromalarla bir araya gelen Osmanlı kahvesi, eşşiz ve yumuşak tadıyla Osmanlı padişahlarının damak tadını merak eden lezzet avcılarını Kastamonu'da beklemektedir.
(TR) İçindekiler: Türk kahvesi, salep, çikolata, damla sakızı, keçiboynuzu, menengiç kahvesi, krema.
Özel Muhafaza/Kullanım Koşulları: Serin, rutubetsiz ve kokusuz ortamda muhafaza ediniz.
Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT) ve Parti Numarası ambalaj üzerindedir.
Türk Gıda Kodeksi’ne Uygundur.
Bir Fincan Osmanlı Kahvesinin Hazırlanışı
2 tatlı kaşığı osmanlı kahvesi, istenilen miktar şeker, bir fincan kireçsiz içme suyu.
1 taşım kaynatılır. Köpük fincana alınır. Tekrar bir taşım kaynatılır, fincan tamamlanır. Keyifle içmeler.
Afiyet Olsun.