Akide şekeri,
Osmanlı'dan günümüze uzanan geleneksel Türk şekerlemelerinden biridir. Şeker, su ve doğal tatlandırıcıların kaynatılmasıyla yapılan sert, parlak ve uzun ömürlü bir şeker türüdür. Bu klasik lezzet, zamanla meyve aromaları ile zenginleştirilmiş ve daha modern damak tatlarına da hitap eden bir çeşit halini almıştır.
İçindekiler: Şeker, su, glikoz şurubu, asitiği düzenleyici (sitrik asit E330),ürün çeşidine göre aromalar (limon, porkatal, çilek, gül, elma, tarçın, karanfil, kayısı, muz, bergamot, vişne, karpuz, kavun, karamel, kahve, hindistan cevizi, mango, ananas, böğürtlen, yaban mersini, ahududu),renklendirici (E102, E124, E133, E110, E133+E102),
Alerjen Uyarısı: İz miktarda fındık, yer fıstığı, susam, süt ürünleri ve gluten içerebilir.
Muhafaza Koşulları: Serin ve rutubetsiz ortamda korunmalıdır. doğrudan güneş ışınlarına maruz bırakılmamalıdır.
Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT) ve Parti No ambalaj üzerindedir.